Ga naar begin
dec 21, 2023

Publicatie MVO-verslag 2022

In dit MVO verslag 2022 kijken we terug op de resultaten van onze duurzaamheidsinspanningen binnen onze familie van bedrijven.

Sinds 10 jaar hebben we als Cornelis Vrolijk beleid ontwikkeld om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. De afgelopen twee jaar hebben we daarbij de eerste stappen gezet naar een bedrijfsbrede, integrale aanpak en rapportage.

In 2022 hebben we onze duurzaamheidsstrategie verder geconcretiseerd en zeven kernthema’s bepaald: Zorg voor mensen, Emissies op land, Emissies op zee, Ketenverantwoordelijkheid, Gezond voedsel, Circulaire materialen en Biodiversiteit en ecosystemen. In dit verslag leest u wat we op de diverse thema’s aan acties hebben ingezet en welke resultaten dat tot nu toe heeft opgeleverd.
We lichten er graag drie mooie voorbeelden uit. Zo heeft de duurzame renovatie van drie van onze IJmuidense vrieshuizen, voorzien van ruim 5.100 zonnepanelen, ons het BREEAM 5-sterren certificaat opgeleverd. Door onze continue bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek zijn er steeds meer data beschikbaar over de bestanden van inktvis, rode mul en poon in de Noordzee. Ten derde hebben we intern met de organisatie van de tweede Veiligheidsdag weer een mooie stap gezet op het gebied van veilig en prettig werken. Wij zijn er trots op dat we dit bedrijfsbreed, met alle uitdagingen die er zijn, voor elkaar hebben gekregen.

Wij willen met dit verslag een realistische en positieve indruk van ons bedrijf en onze sector weergeven en verwachten dat het bijdraagt aan een positief beeld van de maatschappelijke bijdrage die wij als voedselleverancier van veel mensen wereldwijd leveren.

 

Het MVO-verslag 2022 van Cornelis Vrolijk in woord en beeld