Ga naar begin
MG 0948 A (1)

Gezond voedsel voor iedereen

Al onze visserijactiviteiten zijn erop gericht om te vissen voor menselijke consumptie. Iedereen verdient namelijk gezonde voeding.

Onze aandacht voor gezond voedsel

Binnen onze duurzaamheidsstrategie hebben we zes thema’s benoemd. Een van de thema’s is gezond voedsel.

Het bijdragen aan de gezondheid van mensen door het beschikbaar stellen van vis is ons bestaansrecht, hetgeen waar wij iedere dag met plezier en vol trots aan werken. De wereldbevolking groeit en daarmee ook de behoefte aan betaalbare, eiwitrijke voeding. Cornelis Vrolijk levert hieraan een bijdrage door dagelijks wereldwijd miljoenen vismaaltijden te leveren. Een groot deel van onze pelagische vis wordt verhandeld naar West-Afrikaanse landen waar voornamelijk minder draagkrachtige consumenten worden voorzien van betaalbare voedzame vis.

In westerse landen is gezonde voeding ook een belangrijk thema. Vis, en vooral vette vis, draagt bij aan een gezonde leefstijl. Binnen dit thema werken we ook aan het voorkomen van voedselverspilling.

Cornelis Vrolijk in West Afrika

Cornelis Vrolijk levert een bijdrage aan de groei in de behoefte aan betaalbare en eitwitrijke voeding, door dagelijks wereldwijd miljoenen vismaaltijden te leveren. Een groot deel van onze pelagische vis, zoals blauwe wijting, wordt verhandeld naar West-Afrikaanse landen, zoals Ivoorkust, waar voornamelijk minder draagkrachtige consumenten worden voorzien van betaalbare en voedzame vis. Dankzij onze kwaliteitsnormen leveren wij producten van de hoogste kwaliteit voor al onze consumenten.

De mama's van de Grand-Bassam vismarkt

De Nederlandse vis van Cornelis Vrolijk wordt graag gekocht in Ivoorkust. Hier wordt de vis verkocht op de markt, vers of gerookt. De bevolking waardeert de vis omdat deze vers is, de juiste omvang heeft en van goede kwaliteit is. Een voedzame en gezonde maaltijd vol proteïne.

Vis in rode saus

In Ivoorkust wordt er iedere dag vis gegeten. Wanneer vis wordt gekocht, wordt goed gekeken of de vis vers is. Vergeleken met vlees is vis betaalbaar, voedzaam, en gezond. Welke bereiding gekozen wordt hangt af van de saus. Een belangrijke stap voor de perfecte maaltijd.

Codipac & Cornelis Vrolijk

Vanaf het begin is de partnerschap in Ivoorkust tussen Codipac en Cornelis Vrolijk aanwezig en betrokken. De producten zorgen via Codipac, voor grote impact op de Ivoriaanse markt. Goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs en beschikbaar voor iedereen, particulieren en groothandel. Door de vriesauto’s worden ook de afgelegen gebieden voorzien. We leerden de mensen hoe zij het beste de vis kunnen bereiden, zodat deze langer houdbaar is buiten de koeling. Op die manier hebben we een bijdrage kunnen leveren aan gezonde en voedzame eetgewoontes.

Overige aandachtsgebieden

Binnen onze duurzaamheidsstrategie kennen we zes aandachtsgebieden. Naast gezond voedsel focussen we ons ook op biodiversiteit en ecosystemen, emissies, zorg voor mensen, circulariteit en ketenverantwoordelijkheid.

Screenshot Toekomst

Gezonde levens en vitale zeeën

Onze duurzaamheidsstrategie