Ga naar begin
FF98586

Emissies

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen. Daarom werken we continu aan de vermindering van emissie als gevolg van gebruik van energie, zowel op land als op zee.

Onze aandacht voor emissies

Binnen onze duurzaamheidsstrategie hebben we zes thema's benoemd. Een van deze thema's is emissies.

En dit is belangrijk want we zien dagelijks de effecten van klimaatverandering in de vorm van vaker voorkomende extreme weersomstandigheden. We werken voortdurend aan het reduceren van emissies voortvloeiend uit gebruik van energie, zowel op land als op zee.

Aan land investeren we in de verduurzaming van onze vrieshuizen, het toepassen van zonnepanelen en het verlagen van emissies bij transport van onze vis. Op zee proberen we het brandstofverbruik van onze schepen te minimaliseren door efficiƫnter te vissen en te varen en innovaties in vistechnieken en technische innovaties toe te passen. Dit doen we onder andere door samen te werken met partners en door nieuwe technieken of alternatieve brandstoffen zo snel mogelijk in te zetten.

Overige aandachtsgebieden

Binnen onze duurzaamheidsstrategie kennen we zes aandachtsgebieden. Naast emissies focussen we ons op biodiversiteit en ecosystemen, gezond voedsel, zorg voor mensen, circulariteit en ketenverantwoordelijkheid.

Screenshot Toekomst

Gezonde levens en vitale zeeën

Onze duurzaamheidsstrategie