Ga naar begin
Hero Stagemogelijkheden Afrika

Stage mogelijkheden

Op zee of aan de wal 

Start jouw loopbaan bij Cornelis Vrolijk

Stagelopen is iets waar bijna iedereen tijdens zijn of haar studie mee te maken krijgt. Je krijgt de kans om een aantal weken of maanden mee te lopen bij een bedrijf om werkervaring op te doen of een onderzoek uit te voeren. Een stage helpt je ook om er achter te komen welke onderdelen van je studie het beste bij je passen.  

Wij hebben verschillende stageplekken voor nautische studenten. Ook voor andere studies op mbo-, hbo- en universitairniveau heeft Cornelis Vrolijk regelmatig stage- en afstudeerplekken  beschikbaar. Het enige wat jij hoeft te doen is solliciteren op een stage vacature maar je kan ook altijd een open sollicitatie sturen.

Stagelopen op zee

Jij volgt een nautische of maritieme opleiding (bijvoorbeeld Marof, SW4, SW5 of SW6) en hebt interesse in de visserij. Bij ons heb je de mogelijkheid om stage te lopen aan boord van een hektrawler.  Afhankelijk van de grootte van het schip bestaat de bemanning uit 35 tot 50 personen en zijn jullie gemiddeld zo'n 3-4 weken op zee. Waar je precies heen gaat en op welke soort vis er gevist wordt hangt af van het seizoen waarin je stage loopt, maar een leerzame en avontuurlijke ervaring wordt het zeker. 

Tijdens je stage doorloop je het hele schip van de brug tot de machinekamer waarbij je een vaste begeleider hebt op jouw werkplek. Elke stagiair krijgt een vaste vergoeding. Na het succesvol afronden van je opleiding en stage is kans op een vaste baan.
Wil je weten hoe anderen het hebben ervaren tijdens hun stage bekijk dan de korte video hieronder. 

Ervaringen van anderen

In deze video komen stagiaires en oud-stagiaires aan het woord. Zij delen hun ervaringen over hun eigen stageperiode bij Cornelis Vrolijk.

Stage aan de wal

Volg jij een mbo, hbo of universitaire studie? Wil je stage lopen in de visserijsector omdat je iets wilt onderzoeken of een bepaalde opdracht wilt doen? Cornelis Vrolijk is een dynamisch en innovatief familiebedrijf met veel mogelijkheden. Een stage aan de wal is maatwerk en omdat we jou de begeleiding willen geven die nodig is, bekijken we elke aanvraag afzonderlijk. Aan de hand van een gesprek zullen we samen kijken wat er op dat moment mogelijk is. Stuur ons je CV en motivatie en we nemen contact met je op.