Ga naar begin
Knipsel Carolien Vogel

Onze verantwoordelijkheid

Een gezonde, duurzame wereld voor mens, zee én vis. Daar nemen wij onze verantwoordelijkheid voor.

Onze verantwoordelijkheid

Ons doel is bij te dragen aan gezonde levens en de zee te beschermen. Nu en voor de generaties na ons.

Bijdragen aan de gezondheid van mensen en de impact op onze aarde minimaliseren vinden we belangrijk. Het is voor ons dan ook vanzelfsprekend om onze vis en garnalen op een duurzame manier te vangen, kweken, verwerken en verkopen.

Lees hier ons meest recente MVO-jaarverslag

Onze duurzaamheidsstrategie

Als familiebedrijf in de visserij voelen we ons verantwoordelijk voor continuïteit. Cornelis Vrolijk bestaat al ruim 140 jaar en wil nog generaties lang de beste producten uit de zee leveren. Dit betekent dat wij met de grootste zorg omgaan met ons milieu, de mens en de zee. Deze overtuiging zit niet alleen in ons DNA, maar ook in onze bedrijfsvoering. 

Onze verantwoordelijkheid nemen betekent voor ons dat we op sociaal-maatschappelijk, ecologisch én economisch gebied een duurzame bedrijfsvoering nastreven. Nu en in de toekomst. Op deze manier dragen we bij aan de gezondheid van mensen, ook op plaatsen waar toegang tot gezonde eiwitten niet vanzelfsprekend is. Daarnaast willen we ook goed zorgen voor onze eigen medewerkers, de medewerkers in onze hele visketen en voor de lokale gemeenschappen waar wij actief zijn. We begrijpen dat de manier waarop we onze vis vangen impact heeft op het milieu. Daarom besteden we extra veel aandacht aan het op peil houden van visbestanden en het verminderen van negatieve gevolgen op het milieu.

Om ons beleid vorm te geven hebben we een materialiteitsanalyse gemaakt. Hierbij hebben we gekeken welke thema’s belangrijk zijn voor Cornelis Vrolijk en welke voor mens en milieu. Daarnaast hebben we gesprekken gevoerd met interne en externe stakeholders. Vervolgens hebben we zes thema’s bepaald waar wij de grootste bijdrage aan kunnen leveren. Dit noemen we onze aandachtsgebieden.

Onze aandachtsgebieden

Hieronder vind je onze zes aandachtsgebieden. Klik erop om te lezen waarom deze thema’s belangrijk zijn voor ons.