Ga naar begin
Foto Slecht Weer Op Zee

Onze visserij

Vis vangen kan op veel verschillende manieren. Ontdek alles over onze vistechnieken, verantwoordelijkheden en blik op de toekomst.

Onze visserij-activiteiten

Toen de rederij vele jaren geleden ontstond, visten we alleen op haring. Inmiddels vangen we dagelijks veel meer soorten vis met gespecialiseerde technieken.

De twee belangrijkste vistechnieken zijn de demersale en pelagische visserij. Om de beste kwaliteit te garanderen, is het belangrijk om met de juiste vismethode in het juiste seizoen in actie te komen. En precies dat is waar we goed in zijn.

Voor de beste kwaliteit vis is vakmanschap essentieel. We zijn dan ook trots op onze vakmannen die dagelijks duurzaam, kwalitatief en betaalbaar voedsel voor menselijke consumptie aan land brengen.

Verantwoorde visserij

Om te zorgen voor de generaties na ons is duurzaam vissen essentieel. Dit doen we door bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek naar visstanden, een verantwoorde quotavaststelling en naleving van deze quota. Alleen zo houden we de zee in balans en blijven we vissers van én voor de toekomst.

Ontdek meer

Onze vistechnieken

Elke vissoort vraagt om een gespecialiseerde vistechniek. Met onze pelagische trawlers vangen we bijvoorbeeld haring en makreel, terwijl onze demersale schepen (ook wel kotters genoemd) geschikt zijn om tong en schol te vangen. Onze vissers verstaan hun vak en weten met welke techniek ze in welk seizoen in actie moeten komen.

Ontdek vistechnieken

Essentieel visserijonderzoek

Jaarlijks worden op basis van wetenschappelijk onderzoek quota vastgesteld die bepalen hoeveel we maximaal mogen vangen als bedrijf. Voor goed onderzoek zijn veel gegevens nodig. Wij delen de gegevens die aan boord verzameld worden met wetenschappelijke instituten, nemen onderzoekers mee aan boord en dragen actief bij aan speciale wetenschappelijke surveys om meer inzicht te krijgen in de visbestanden.

Visserijonderzoek