Ga naar begin
Knipsel Makreel

Traceerbaarheid en duurzame inkoop

Veel producten leveren wij van ‘schip naar schap’. Dit betekent dat wij vanaf de vangst tot het moment dat de consument de vis koopt, in controle zijn.

Onze aandacht voor ketenverantwoordelijkheid

Binnen onze duurzaamheidsstrategie hebben we zes thema’s benoemd. Een van de thema’s is ketenverantwoordelijkheid, ofwel de traceerbaarheid van onze producten en duurzame inkoop.

Traceerbaarheid is de mogelijkheid om de bron, de herkomst of de productie van vis te achterhalen. Het is een manier om potentiële negatieve impact in de keten te identificeren en te vermijden. Veel producten leveren wij van schip naar schap: dus vanuit de zee naar de consument.

Naast traceerbaarheid van producten zetten we ons ook in voor duurzame inkoop door leveranciers. We zetten onze leveranciers aan tot duurzamer gedrag om zo de negatieve impact op de keten te verminderen. Met ons duurzaam inkoopbeleid en onze jarenlange relaties met onze vaste leveranciers nemen wij onze verantwoordelijkheid voor een duurzame keten.

Overige aandachtsgebieden

Binnen onze duurzaamheidsstrategie kennen we zes aandachtsgebieden. Naast een duurzame ketenverantwoordelijkheid focussen we ons op biodiversiteit en ecosystemen, gezond voedsel, emissies, zorg voor mensen en circulariteit.

Screenshot Toekomst

Gezonde levens en vitale zeeën

Onze duurzaamheidsstrategie