Ga naar begin
Jaczon Beeldbank 0067

Verantwoorde herkomst van onze producten

Doordat we exact weten waar onze vis vandaan komt en welke weg onze producten afleggen naar de consument, zijn we de betrouwbare leverancier waar onze klant naar op zoek is.

Weet wat je eet

Weten waar de vis vandaan komt: dat vinden wij, net als onze klanten, erg belangrijk. Doordat we veel schakels in de visketen zelf in huis hebben, kunnen we een betrouwbaar product leveren waarvan de herkomst bekend is

Binnen Cornelis Vrolijk hebben we verschillende visverwerkingsbedrijven. Hierdoor weten we precies wat er gebeurt in de hele visketen: van vangst tot kweek en de distributie van onze producten. Zo geven we Nederlandse en Europese consumenten meer zekerheid over een verantwoorde herkomst van onze visproducten, die traceerbaar zijn van schip naar schap.

Betrouwbare kwaliteit

De levering van betrouwbare producten aan onze klanten staat voorop. Deze productintegriteit geldt voor Cornelis Vrolijk. En natuurlijk ook voor onze hele familie van bedrijven, zoals Cornelis Vrolijk Seafood, Dulk Haasnoot Seafood en Bertus-Dekker Seafood.

Samen werken we aan een betrouwbaar en eerlijk product en dankzij de specifieke expertises in onze groep is dit van de beste kwaliteit. Dat geldt voor vis en garnalen, maar ook voor de ingrediënten en hulpmiddelen die gebruikt worden bij de verwerking. Om de betrouwbaarheid van onze producten te verzekeren, voeren onafhankelijke organisaties kwaliteitsaudits uit waarbij de kwaliteit van de producten en de werkwijze van de bedrijven binnen Cornelis Vrolijk worden beoordeeld.

Transparantie in de visketen

Steeds meer consumenten willen weten wat de oorsprong is van producten en wat er gebeurt bij de productie van hun aankoop. Wij spelen op deze groeiende maatschappelijke behoefte in door transparant te zijn naar onze klanten.

Doordat we alle stappen in de keten zelf in huis hebben, weten we ook écht wat er gebeurt. Vanaf het moment dat vis op onze eigen schepen aan boord komt, totdat het verwerkt en verpakt op transport gaat naar onze klanten: in elke stap leveren we kwaliteit en duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is de makreel die gevangen wordt door de schepen van Cornelis Vrolijk en vervolgens gerookt en verwerkt wordt door Cornelis Vrolijk Seafood. Doordat we grip hebben op deze hele keten, bieden we transparantie naar onze consumenten.

Verantwoordelijkheid over de hele keten

Hoewel wij veel producten van ‘schip naar schap’ leveren, nemen we ook onze verantwoordelijkheid voor de producten die we inkopen bij derden. Ketenverantwoordelijkheid is dan ook een van de aandachtsgebieden binnen onze duurzaamheidsstrategie. Benieuwd hoe wij onze ketenverantwoordelijkheid zien en welk beleid we daarvoor hebben opgesteld? Lees het in onze duurzaamheidsstrategie. 

Onze ketenverantwoordelijkheid