Ga naar begin
Knipseljz

Zorg voor mensen

Onze mensen zijn het belangrijkste van onze organisatie. Veiligheid, diversiteit, inclusiviteit en gelijke rechten voor iedereen.

Onze zorg voor mensen

Binnen onze duurzaamheidsstrategie hebben we zes thema's benoemd. Een van deze thema's is zorg voor mensen.

Met onze internationale, geïntegreerde waardeketen en betrokken medewerkers kunnen we het verschil maken in het leven van een groot aantal mensen die direct of indirect betrokken zijn bij ons bedrijf. 

Veiligheid op onze schepen is voor ons cruciaal. Op volle zee zijn onze collega’s dagelijks aan het werk onder soms zware weersomstandigheden. We zien het als onze verantwoordelijkheid er alles aan te doen om te zorgen dat zij veilig kunnen werken en weer veilig thuiskomen. Visserij is ook een fysiek zwaar beroep. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen straks op een gezonde manier van hun pensioen kan genieten en werken daarom preventief aan een gezonde leefstijl voor onze medewerkers.

We willen een fijne werkomgeving bieden waar mensen zich hun leven lang kunnen ontwikkelen en waar diversiteit en inclusiviteit worden omarmd. In de keten heeft het inbedden van principes voor mensenrechten en arbeidsrechten onze continue aandacht. Hieronder vallen onderwerpen zoals arbeidsomstandigheden, eerlijke beloning en het uitbannen van kinderarbeid en gedwongen arbeid. In de lokale gemeenschappen waar we actief zijn, willen we een positieve bijdrage leveren door onder andere het verschaffen van werkgelegenheid en het delen van kennis.

Overige aandachtsgebieden

Binnen onze duurzaamheidsstrategie kennen we zes aandachtsgebieden. Naast zorg voor mensen focussen we ons op biodiversiteit en ecosystemen, gezond voedsel, emissies, circulariteit en ketenverantwoordelijkheid.

Screenshot Toekomst

Gezonde levens en vitale zeeën

Onze duurzaamheidsstrategie