Ga naar begin
SCH81 Slecht Weer Op Zee

Cornelis Vrolijk

Stap in de wereld van Cornelis Vrolijk, een familiebedrijf in de visserij. Al meer dan 140 jaar doen we waar we goed in zijn: de beste kwaliteit vis vangen en daarmee vele monden voeden.

Ons familiebedrijf

De basis voor Cornelis Vrolijk werd al in 1880 gelegd door Frank Vrolijk. Inmiddels zijn we meer dan 140 jaar verder en staat de vijfde generatie aan het roer.

Ons familiebedrijf is al meer dan 140 jaar actief in de visserij. We begonnen als haringvissers, en zijn daarna uitgegroeid tot een familie van bedrijven die draait om de vele vissers en vakmensen. 

Tegenwoordig is Cornelis Vrolijk actief in de vangst, kweek, verwerking en handel van vis, visproducten en garnalen. Dit doen we samen met onze enthousiaste en betrokken medewerkers in meerdere landen in Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Ons doel? Miljoenen mensen wereldwijd voorzien van gezond en betaalbaar voedsel. Iedere dag weer.

Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid voor onze omgeving en werken met respect voor mensen en de natuur.

Ons kompas

We dragen bij aan gezonde levens, door iedere dag miljoenen mensen van het beste uit de zee te laten genieten. Tegelijkertijd zorgen voor het behoud van vitale zeeën is daarbij essentieel. Niet alleen voor nu, maar ook voor de generaties na ons. Dit komt terug in de manier waarop we ons bedrijf leiden. We werken voortdurend aan het minimaliseren van de impact van onze bedrijfsactiviteiten op de natuur, zowel op land als op zee. Daarnaast is zorg voor onze medewerkers en de gemeenschappen waarin we actief zijn voor ons vanzelfsprekend. Want waar wij naar streven kunnen we niet zonder onze betrokken medewerkers. Zo werken we met z’n allen aan een duurzame toekomst voor iedereen.

Ons kompas

Onze verantwoordelijkheid

We zetten ons in voor een duurzame toekomst voor ons bedrijf, voor onze omgeving en voor iedereen die graag vis eet. Dit doen we sinds 2013 met ons actieve beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In ons MVO-beleid staan onze strategie en doelstellingen op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemerschap. Duidelijk en transparant, voor iedereen die meer wil weten over hoe wij werken.

Duurzaamheid

Onze keten – van schip naar schap

Een van onze doelen is de traceerbaarheid van onze visproducten in de keten inzichtelijk maken. Wat komt waar precies vandaan? Voor veel van onze producten beheersen we zelf alle schakels in de keten; van vangst tot aan levering, ofwel van schip naar schap. Zo weten we altijd wat er gebeurt en kunnen we de betrouwbaarheid, continuïteit én kwaliteit van onze leveringen garanderen. Hoe we dat doen? Door nauw samen te werken binnen onze familie van bedrijven. Op deze manier hebben we altijd controle over de vangst, kweek en verwerking van verschillende producten. En kunnen we doen wat we het liefste doen: mensen laten genieten van al het lekkers uit de zee. En ja, daar genieten we zelf ook nog elke dag van.

Onze familie van bedrijven