Ga naar begin
jun 12, 2020

Haring in het land...

Deze week is het eerste vaatje Hollandse Nieuwe niet zoals gebruikelijk geveild, maar uitgedeeld aan de zorghelden, als dank voor hun inzet bij de strijd tegen het coronavirus. Het vaatje werd symbolisch aangeboden aan de heren Diederik Gommers en Ernst Kuipers in het Erasmus MC. 

Tegelijkertijd zijn er vele duizenden haringen uitgedeeld aan verzorgingshuizen in diverse regio's in Nederland. Via Cornelis Vrolijk dochter Seafood Parlevliet zijn 3.000 haringen uitgedeeld aan verzorgingshuizen in de regio Kennemerland.

Vanaf vandaag kan ook de Nederlandse consument weer genieten van de nieuwe aanvoer maatjesharing. Een oer-Hollands product, dat na honderden jaren nog steeds op traditionele wijze bereid wordt. Haring in het land... dokters aan de kant, luidt het spreekwoord. Steeds meer wordt duidelijk hoe belangrijk de gezonde aspecten van vette vis zijn, door de goede omega-3 vetten. Daarnaast wordt haring al decennialang duurzaam bevist en heeft dan ook het MSC-keurmerk. Daarom is haring een duurzame en gezonde keuze!

 

Duurzame haringvangst

Nieuwsgiering geworden hoe wij haring op een duurzame manier vangen? Bekijk dan deze video-impressie.