Ga naar begin
okt 28, 2020

Cornelis Vrolijk zet met overname Haasnoot Vis en Neptunus Seafood een volgende stap in haar 'van schip naar schap'-strategie.

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden en Haasnoot Food Family BV hebben na constructieve gesprekken overeenstemming bereikt over de overname van de aandelen van Haasnoot Vis BV en Neptunus Seafood BV door Cornelis Vrolijk. Haasnoot Vis BV handelt ook onder de naam Polaris. De bedrijven zijn gevestigd in Katwijk en Enschede.

De afgelopen jaren heeft Cornelis Vrolijk haar positie in de visketen versterkt met de acquisitie van een aantal visverwerkende bedrijven in Nederland en Belgiƫ. Haasnoot Vis BV en Neptunus Seafood BV zijn een goede aanvulling op de reeds bestaande activiteiten van deze bedrijven. Haasnoot Vis is innovatief in het ontwikkelen van nieuwe (haring)producten en heeft een sterke positie in de verkoop van haring en vis aan consumenten in Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Naast de synergie tussen de bedrijven, verwacht Cornelis Vrolijk ook schaalvoordelen te behalen door het combineren van de commercie en productie. Cornelis Vrolijk en Haasnoot kenmerken zich door uitmuntend vakmanschap, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijke waarden zijn.

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking, waarbij het assortiment verbreed en het innoverend vermogen vergroot wordt.