Ga naar begin
jun 17, 2020

Cornelis Vrolijk neemt een belang in Garnalenpelcentrum Kant in Lauwersoog

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden heeft deze week een belang genomen in Garnalenpelcentrum (GPC) Kant in Lauwersoog passend in haar strategie om een kwalitatief hoogstaand, gezond en duurzaam product voor menselijke consumptie te produceren, van schip naar schap. De dagelijkse leiding van GPC Kant blijft in handen van de broers Kant.

GPC Kant richt zich op het machinaal pellen van de Hollandse garnaal Crangon Crangon en de roze garnaal Pandalus Borealis. Deze garnalen worden in eigen beheer gepeld met zelf ontwikkelde en gepatenteerde garnalenpelmachines. Voordelen van het machinaal pellen zijn onder andere een lagere CO2-footprint, de mogelijkheid tot het verminderen van conserveringsmiddelen en de snelheid; garnalen die gisteren nog in zee zwommen kunnen vandaag gepeld worden en morgen bij de klant liggen. Daardoor is het machinaal pellen een duurzaam alternatief voor handpellen in het buitenland. De smaak, geur, kleur en structuur van de dagverse garnaal gaan niet verloren tijdens het pelproces.

Zowel Cornelis Vrolijk als GPC Kant kenmerken zich door een familiecultuur waar vakmanschap hoog in het vaandel staat. Beide partijen zijn dan ook enthousiast over de samenwerking. Door gebruik te maken van elkaars expertise kan de consument een goed alternatief aangeboden worden voor de handgepelde garnaal uit het buitenland.