Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Duurzame certificering middels MSC

We willen met ons familiebedrijf op de lange termijn kunnen blijven vissen. We vissen daarom op een zo duurzaam mogelijke wijze. Met oog voor innovaties op het gebied van selectieve en milieuvriendelijke vistechnieken. Ook werken we veel samen met onderzoekers om verantwoord beheer van visbestanden te ondersteunen.

In de laatste decennia werpt het verantwoord beheer van de visbestanden haar vruchten af. Veel van de pelagische en demersale visbestanden zijn al jarenlang op een gezond niveau of vertonen duidelijk herstel. Dit maakt het voor ons mogelijk om duurzame certificeringen te verkrijgen voor onze visserijen.

De Marine Stewardship Council (MSC) is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die zich middels certificering inzet om de meest duurzame keuze voor vis en visproducten te promoten. MSC is ook één van de meest bekende labels onder consumenten. Om deze reden gaat onze voorkeur uit naar certificering door MSC.

Momenteel hebben wij MSC-certificering voor onze volgende pelagische visserijen:

  • Noordzee haring (sinds 2006, verlenging in 2011 en in 2017)
  • Atlanto haring (sinds 2010)
  • Makreel (sinds 2009, opnieuw gecertificeerd in 2016)
  • Blauwe wijting (sinds 2016)

Hiermee is 80-90% van onze pelagische visserij MSC gecertificeerd. Het certificeringsproces wordt gecoördineerd door de Pelagic Freezer-trawler Association (PFA). De officiële certificaten zijn beschikbaar via de website van de PFA.

Ook voor de kottervisserij zet Cornelis Vrolijk zich in om voor zoveel mogelijk doelsoorten middels certificering het duurzame karakter aan te tonen. Van onze demersale visserij is momenteel gecertificeerd:

  • Noordzee schol – twinrig en flyshoot (sinds 2012)

De coördinatie van MSC certificering van onze demersale visserij geschiedt door de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO). Meer informatie is beschikbaar via de website van de CVO.